Ruïnes en restanten in de provincie Limburg

Momenteel 17 foto's van 2 ruines

klik op de eerste foto voor vergroting van de foto's, dan op de pijltjes links of rechts voor de volgende of vorige foto.

 

Voor bezoektijden raadpleeg de site van het kasteel.

 


De burcht van Kessel of De Keverberg.

Kasteelhof 4, 5995 BX Kessel.

 

Eind 12e eeuw-begin 13e eeuw is er sprake van burcht op deze plaats. Het huidige huis stamt van ongeveer 1781, en de vierkante toren stamt nog uit 1609. Van de oude burcht zijn nog resten aanwezig in de kelder. Het kasteel ligt in een park en heeft een zeer groot voorplein. Op het kasteelterrein is aan de achterzijde een poort dicht gemetseld dat zich tussen diverse bijgebouwen bevindt. Het kasteel en het park zijn niet te bezoeken maar vanaf de weg bijzonder goed te zien.


Kasteel Montfort.

Huysdijk 4, 6065 AX Montfort.

 

Kasteel Montfort dateert uit circa 1260 en was een zogenaamde ringmuurburcht. Na hevig verval is het in 1685 gesloopt en bleven er enkel 'n  vervallen restant van over. In 1850 is er op een restant van de fundamenten 'n nieuwe achthoekige toren gebouwd. In 2015, is na restauratie van de gewelven onder de restanten, de kelder opengesteld en is begonnen aan het hersteld van een tweede toren en een deel van het kasteel, ook de omgeving wordt opgeknapt. Het kasteel is te bezichtigen d.m.v. rondleidingen en ook de tuin is toegankelijk. het kasteel is vanaf de weg bijzonder goed zichtbaar.