kastelen in de provincies Zeeland

 

Momenteel 14 foto's van 3 kastelen

klik op de eerste foto voor vergroting van de foto's, dan op de pijltjes links of rechts voor de volgende of vorige foto.

 

Voor bezoektijden raadpleeg de site van het kasteel, of Buitenplaats.


Kasteel Haamstede 

Noordstraat 1, 4328 Burgh-Haamstede. 

 

Het kasteel was oorspronkelijk 'n woontoren uit de 13e eeuw, rond 1525 is het kasteel verwoest en weer hersteld. het kasteel dat aan de rand van het dorp staat en anderzijds tegen duin bebossing is nog steeds omgracht.  Aan de voorzijde bevindt zich een brug over het breedste deel van de gracht met een zandstenen poortje.

 

He kasteel is alleen na afspraak te bezoeken en is aan alle zijden bijzonder goed zichtbaar.


Kasteel of slot Moermond 

Stoofwekken 5, 4325 BC Renesse. 

 

Het kasteel stamt uit 1229, het huidige kasteel is het derde kasteel dat op deze plaats is gebouw en bevindt zich in een fraai landgoed. Het kasteel is samen met zijn omgeving niet toegankelijk. Aan de zijde van de toren is een groot plein met twee lage losstaande torentjes.

 

Het kasteel is nog geheel omgracht waaraan nog oude restanten van 'n vorig kasteel liggen. Vanuit het landgoed is het kasteel zichtbaar.


Kasteel Westhove 

Groeneweg, 4356 ND Oostkapelle.  

 

Kasteel Westhove werd voor het eerst vermeld rond 1277, in 1572 is het verwoest door brandstichting en later weer herbouwd. Het kasteel en het park liggen in een groot landgoed. Het kasteel is nog steeds geheel omgracht. Voor het kasteel ligt een groot voorplein en in het landgoed staat nog een koetshuis dat tegenwoordig is ingericht als restaurant.

 

Het kasteel is vrij toegankelijk en vanuit de omgeving goed zichtbaar.